22 Квітня 2008 - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » 2008 » Квітень » 22
Свято віри в Самоволі

Невеличке затишне село оповите древніми лісами з милозвучною назвою Самоволя. Розташоване на межі Волинської і Львівської областей і є своєрідним форпостом Православної віри.

Здавна Божого храму в селі не було та віра в Бога споконвіків жила у серцях людей і наші діди-прадіди долали довгий шлях через ліс до церкви в сусіднє село Грушів. Багато років випробовував нас Господь. Скільки щирих молитов проказали ці спраглі серця наших односельців, яких живила свята віра і велика надія на те, що прийде час коли і в Самоволі буде Божий храм. Хоча б маленький, але тут, у рідному селі. І Господь вислухав ці молитви, пославши Божу благодать на наше село.

Ось, уже 14 років, як у Самоволі є своя церква, побудована парафіянами на честь великомученика Димитрія Солунського. Щонеділі і щосвята йдуть сюди парафіяни, щоб звернутися у молитвах до Бога.

Життя церкви цікаве і насичене. Парафіяни разом з настоятелем протоієреєм Іваном Івасечком, намагаються кожне церковне свято перетворити в світле торжество віри православної. А нещодавно Бог нагородив нас особливим торжеством, на яке окрім своїх парафіян зібралося багато людей з навколишніх сіл. Хресним ходом прихожани на чолі з отцем Іоаном зустріли великі святині нашого краю, ковчег з часткою мощей священомученика Фадея (Успенського) і ікону с ... Читати далі >>>

Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук