12 Січня 2009 - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » 2009 » Січень » 12
Традиційно в різдвяні дні Волинь відвідує Предстоятель Церкви Блаженніший митрополит Володимир. Його Блаженство відвідав Зимненський ставропігійний монастир та Володимир-Волинський кафедральний собор.

Особливою, непересічною подією стали для братії на прихожан монастиря відвідини Предстоятелем Церкви Низкиницького чоловічого монастиря.

11 січня братія на чолі з намісником архімандритом Вікентієм зустрічали високого гостя у святих воротах монастиря. «Колись Ваш святий попередник святитель Петро Могила освячував наріжний камінь цього храму, – сказав намісник вітаючи Первосвятителя, – нині ми вітаємо Вас у цій обителі, присвяченій Пресвятій Богородиці, щоб прийняти Ваше Первосвятительське благословення. Молимо і просимо у Богонемовляти-Христа здоров’я, сили та довголіття для Вас, наш владико і отче!» На згадку про обитель монахи подарували Предстоятелю ікону Пресвятої Богородиці, вишитий рушник та букет білих троянд.

Блаженніший Владика у супроводі архієпископа Павла, єпископів Никодима та Олександра увійшов в Успенський собор монастиря, де звершив різдвяний молебень. Під час богослужіння Блаженніший Митрополит возвів у сан протодиякона прес-секретаря єпархії диякона Віктора Мартиненка.

Предстоятель Церкви привітав братію та прихожан обителі з різдвяними святами та обдарував кожного іконкою та шоколадкою.


Традиційні вечори колядок та вертепів відбуваються цими днями у всіх храмах Володимир-Волинської єпархії. У монастирях та кафедральних соборах їх очолює Преосвященніший єпископ Никодим. Так, протягом перших днів свята владика взяв участь у богослужіннях та колядках у кафедральних соборах Володимир-Волинського та Ковеля, у Зимненському та Низкиницькому монастирях.

Преосвященніший єпископ привітав вірних з Різдвом Христовим, поспілкувався з наймолодшими прихожанами, вислухав колядки та віншування та обдарував кожну дитину солодощами.

Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук