Престольне свято в Іваничах - 6 Листопада 2009 - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » 2009 » Листопад » 6 » Престольне свято в Іваничах
 
08:51
Престольне свято в Іваничах
4 листопада, коли вшановується ікона Божої Матері «Казанська», жителі селища Іваничі відзначили своє престольне свято.
Ось уже шістнадцять років поспіль приймає вірних УПЦ невеличкий храм, що знаходиться у центрі цього прибузького містечка. Вірніше,тепер його можна назвати храмом. А колись це був списаний клуб, котрий віддали громаді канонічної Церкви після захоплення розкольниками її храму. Власне це приміщення облаштували віряни для звершення богослужінь. Роками випробовувань стали для православних іваничівців ті часи. Нерідко можна було їм почути насміхання, що вони «йдуть до клубу на танці». Варто зазначити, що у 30-ті роки на цьому місці було кладовище і стояла каплиця.
Незважаючи на всі перешкоди громада зростала, а разом з нею зростали стіни нового Пантелеймонівського храму, камінь в основу якого було закладено восени 1995 року.
Тепер це цілий храмовий комплекс. Казанська церква є теплою, а нова –літньою. Цього року, не дивлячись на холод і ажіотаж навколо епідемії грипу, на святковому богослужінні була присутня велика кількість парафіян. Прибули також священики благочиння та гості. Злагоджено та урочисто звучали церковні піснеспіви та молитви. Після Літургії було звершено хресний хід навколо храму. Вітаючи парафіян зі святом настоятель храму, благочинний Іваничівської округи протоієрей Анатолій Сидько нагадав, що «Заступниця усердная» завжди слухає молитви і допомагає тим, хто вірить у Її милість та материнське заступництво.

Прот.Анатолій Сидько

Категорія: Новини | Переглядів: 1520 | Додав: admin | Теги: Новини | Рейтинг: 5.0/1
Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук