22 Листопада 2009 - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » 2009 » Листопад » 22

У цей день всі православні християни вшановують ангелів Божих, та найголовнішого серед них - Архистратига Божого Михаїла. Саме він очолов ангелів після падіння Денниці, перед цим скинувши злих демонів (ангелів, що зрадили Господа) з Неба. У кожного християнина є ангел-охоронець, до якого ми завжди повинні молитися і просити духовного й тілесного захисту і молитов перед Престолом Господнім, а особливо у цей день. Саме для молитви віруючі збираються цього дня у святих храмах.

У Іваничівському благочинні цього дня престольне свято відзначає парафія с. Топилище .Святкове богослужіння очолив благочинний Іваничівської округи протоієрей Анатолій Сидько. Після Божественної Літургії було звершено хресний хід навколо храму і відслужено молебень. На завершення отець благочинний виголосив проповідь та слова вітання присутнім.Настоятель храму ієрей Віталій Цумик подякував духовенству,гостям та парфіянам за спільну молитву



Ангел такий прозорий, що через нього ллється на нас і досягає до нас світло Божественне... через них ми пізнаємо не їх, а живого Бога, Якого вони пізнали.
Святитель Григорій Палама

 Роль ангелів в реалізації спасіння людського роду є винятковою. Слово ангел, в перекладі з грецької, означає вісник. Ця їхня роль була підтверджена архангелом Гавриїлом, який приніс Діві Марії радісну звістку про те, що від неї народиться Спаситель Світу.

Небесні духи були створені Господом ще до творіння світу матеріального. І коли на небі стався бунт і Денниця (Сатана), разом з частиною ангелів, вирішив повстати на Бога, вірні Йому ангели, на чолі з архістратигом Михаїлом (архістратиг - начальник ангельського війська) скинули Сатану у безодню. З тих пір війна між ангелами Царства Божого і ангелами темряви не припиняється, і поле цієї війни - рід людський.

В сьогоднішній день Православна Церква вшановує архістратига Божого Михаїла разом з усім собором (від слова зібрання) святих ангелів.

Святкувати собор святих ангелів свята Церква стала згідно переказу святих отців після того, як відкинула стародавнє нечестиве шанування ангелів, встановлене єретиками і ідолопоклонниками.

Ще в Старому Завіті, коли люди, ... Читати далі >>>

Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук