Свято в Мишеві + фото - 29 Травня 2010 - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » 2010 » Травень » 29 » Свято в Мишеві + фото
 
17:33
Свято в Мишеві + фото
Немов страж, що оберігає спокій, височіє на околиці  с.Мишів білосніжний храм. Ще в  давні часи обрали жителі села небесним покровителем святого Миколая. І  повстала  на честь угодника Божого церква.Століттями вона була місцем, куди православні несли свої біди та радощі. Та невпинний час і лихоліття робили свою справу.Убожіли,руйнувались стіни святині.І тоді виник задум- на місці старої церкви збудувати нову. По копійках збирали сельчани кошти на будівництво.Дякувати Богу, не залишились осторонь і благодійники- поміщики Чапліни, котрим належало село. Так спільними зусиллями у 1885 році повстав красень- храм, збудований у візантійському стилі.З того часу храм  став не тільки окрасою, а й духовним осередком для багатьох поколінь мишівців.

Ось і  цьогоріч зібрав він на престольний празник православний люд. Ще зранку скликали святкові дзвони вірних на молитву. Церковний хор у молитвах прославляв Бога та його великого угодника. По особливому натхненно в цей день звершував богослужіння настоятель храму протоієрей Іоанн Щербан. Понад двадцять років служить він на парафії.Знає отець всі проблеми сельчан, яких нажаль не мало, в тому числі і духовних. І тому просить священик святого покровителя села допомоги.

Нажаль, не відзначалось свято великою присутністю духовенства. Адже у благочинні є ще одна Миколаївська церква, що у с .Жашковичі, а священиків у окрузі не багато. Вже на хресний хід прибув благочинний Іваничівської округи прот.Анатолій Сидько. Після вітального слова о.Анатолій виконав ще одну приємну місію. По благословенню правлячого архієрея єпископа Никодима, за церковні заслуги він нагородив настоятеля медаллю «850 років Свято-Успенському кафедральному собору». Протоієрей Іоанн подякував владиці за нагороду, та пообіцяв, що і на далі буде старатись гідно звершувати своє служіння. Завершилось богослужіння святковим «Многоліттям».

 
Категорія: Новини | Переглядів: 961 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук