Престольне свято в с.Жашковичі + фото - 1 Червня 2010 - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » 2010 » Червень » 1 » Престольне свято в с.Жашковичі + фото
 
14:50
Престольне свято в с.Жашковичі + фото
22 травня, в день  пам"яті святителя Миколая, мешканці с.Жашковичі відзначали своє престольне свято.

З нетерпінням  вони чекали цього торжества. Хоча дану пору  можна назвати «гарячою» (проходять весняно-польові роботи), парафіяни все ж  кілька днів наводили порядок у храмі та біля нього.

 І ось   святково прикрашена святиня  зустрічає богомольців. На запрошення  настоятеля прот.Василія Саноцького  прибули гості й духовенство  з сусідніх сіл. Піднесено та  мелоді-йно співає церковний хор під керівництвом Таїси Вишняк. Зосереджено моляться священики. Звершується найвище на землі служіння- Свята Літургія.

 Після її  закінчення з вітальним словом  до присутніх звернувся отець  Василій. Він привітав усіх  зі святом, подякував за спільну  молитву,та побажав доброго здоров я, миру і Божої ласки. Завершилось святкове богослужіння хресною ходою. 

Історична довідка.

Мальовниче село Жашковичі-звичайне українське село, яких тисячі на Волинській землі. Воно розташоване  на південному сході від смт.Іваничі та на південному заході від смт.Локачі  13 та 15 км відповідно.

  За давніми  переказами власником маєтків  був пан Жашкевич , який заснував  свій фільварок на території  села і перевів частково селян   на панщину. Та селянам це  не сподо-

балось. В знак протесту вони спалили панський маєток . Жашкевич продав землю, а сам виїхав до Варшави. З того часу село стали  називати Жашковичами.

  Жителі села  з вірою в серці і молитвою  на устах пережили Австро-Угорську  окупацію, з

1920-1939 рр. Польську, воєнні лихоліття, колективізацію та атеїстичне гоніння. Божий храм у ті важкі часи був духовною оазою для парафіян. До нього, як до люблячої матері, горнулись вони. Тут знаходили душевний спокій та розраду. Минали роки, змінювались покоління, політичний устрій. Тільки Церква, як Божественна установа, незмінно виконує свою спасительну місію, а храм залишається дороговказом до Вічності.
Категорія: Новини | Переглядів: 1052 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук