Архів новин - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » Архів новин
Традиційні вечори колядок та вертепів відбуваються цими днями у всіх храмах Володимир-Волинської єпархії. У монастирях та кафедральних соборах їх очолює Преосвященніший єпископ Никодим. Так, протягом перших днів свята владика взяв участь у богослужіннях та колядках у кафедральних соборах Володимир-Волинського та Ковеля, у Зимненському та Низкиницькому монастирях.

Преосвященніший єпископ привітав вірних з Різдвом Христовим, поспілкувався з наймолодшими прихожанами, вислухав колядки та віншування та обдарував кожну дитину солодощами.

http://www.vv-orthodox.org/index1/index317/42_8496.JPGПід час Різдвяного богослужіння у кафедральному соборі м. Володимир-Волинського начальник Волинського обласного управління МВС генерал-майор міліції В. В Швидкий нагородив Преосвященнішого єпископа Никодима відзнакою МВС України «За сприяння органам внутрішніх справ України».







 Патріарх Олексія ІІ У п’ятницю 5 грудня о 12.00, коли сумна звістка про кончину Святішого Патріарха Олексія дісталася Волині Преосвященніший єпископ Никодим відслужив заупокійну літію в Успенському кафедральному соборі.

Цього ж дня розпочалося служіння заупокійних богослужінь в усіх храмах та монастирях єпархії.

Нехай Господь упокоїть душу новопреставленого Святішого Патріарха Олексія в оселях небесних!

День пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського – престольне свято у с. Самоволя Іваничівського району. Парафія Димитрівського храму – зовсім невелика, всього 80 дворів, в яких проживає 340 мешканців.

Цього року святкування було особливим: на прохання благочинного прот. Анатолия Сидька для духовної підтримки парафіян братія Успенського Низкиницького монастиря привезли для молитовного поклоніння ковчег з частками мощей преподобних отців Печерських. Надзвичайно піднесено пройшла Божественна Літургія, яка зібрала не тільки мешканців Самоволі, а й прочан із навколишніх сіл та сусідньої Львівщини.

Після хресного ходу присутніх привітали віршами вихованці недільної школи. З вірою та благоговінням прикладалися віряни до мощей преподобних отців Печерських, просячи їхнього заступництва та покровительства.








... Читати далі >>>

23 жовтня у день пам’яті всіх святих землі Волинської святкує престольне свято однойменний храм у с. Луковичі Іваничівського р-ну.

Святкове богослужіння цього дня очолив благочинний Іваничівської округи прот. Анатолій Сидько та духовенство району. Священики привітали прихожан, що вибрали своїми покровителями Волинських святих з престольним святом та побажали молитовного заступництва святих земляків.

Цікаво, що цей храм, один з двох в області, що присвячений святим землі Волинської. Свого часу, коли селяни задумали будівництво церкви, між ними точилися суперечки, кому б її присвятити. Одні бажали мати покровителем преподобного Іова Почаївського, інші – рівноапостольного князя Володимира або праведну Іуліанію Ольшанську. Дійшли згоди присвятивши новозбудований храм Собору Волинських святих.







Свято віри в Самоволі

Невеличке затишне село оповите древніми лісами з милозвучною назвою Самоволя. Розташоване на межі Волинської і Львівської областей і є своєрідним форпостом Православної віри.

Здавна Божого храму в селі не було та віра в Бога споконвіків жила у серцях людей і наші діди-прадіди долали довгий шлях через ліс до церкви в сусіднє село Грушів. Багато років випробовував нас Господь. Скільки щирих молитов проказали ці спраглі серця наших односельців, яких живила свята віра і велика надія на те, що прийде час коли і в Самоволі буде Божий храм. Хоча б маленький, але тут, у рідному селі. І Господь вислухав ці молитви, пославши Божу благодать на наше село.

Ось, уже 14 років, як у Самоволі є своя церква, побудована парафіянами на честь великомученика Димитрія Солунського. Щонеділі і щосвята йдуть сюди парафіяни, щоб звернутися у молитвах до Бога.

Життя церкви цікаве і насичене. Парафіяни разом з настоятелем протоієреєм Іваном Івасечком, намагаються кожне церковне свято перетворити в світле торжество віри православної. А нещодавно Бог нагородив нас особливим торжеством, на яке окрім своїх парафіян зібралося багато людей з навколишніх сіл. Хресним ходом прихожани на чолі з отцем Іоаном зустріли великі святині нашого краю, ковчег з часткою мощей священомученика Фадея (Успенського) і ікону с ... Читати далі >>>

Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук