Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви напередодні виборів Президента України Дорогі брати і сестри! Шановні співвітчизник - 22 Березня 2010 - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » 2010 » Березень » 22 » Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви напередодні виборів Президента України Дорогі брати і сестри! Шановні співвітчизник
 
14:27
Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви напередодні виборів Президента України Дорогі брати і сестри! Шановні співвітчизник
Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви напередодні виборів Президента України
 
Дорогі брати і сестри!
Шановні співвітчизники!

Сьогодні ми перебуваємо напередодні важливої історичної події — виборів Президента України.

 Кожний християнин повинен розуміти, що доля держави влаштовується Господом, і Промислом Божим буде визначений той, хто стане біля керма країни. Але незвіданий і незбагненний Промисел Божий здійснюється через нас, немічних, і тому всі ми покликані сприяти звершенню волі Божої.

Закликаємо вас виконати свій громадянський обов’язок, взявши участь у виборах. Усім нам необхідно визначитися зі своїми симпатіями і віддати свій голос за того, кому ми довіряємо.

Вважаємо за необхідне нагадати, що Церква Христова — Царство не від світу цього — це Царство Христа Спасителя. Істинна Церква є поза політикою. Своїми материнськими обіймами Вона об’єднує всіх, незалежно від кольору прапорів. Це означає, що кожен із нас, членів Церкви — Тіла Христового, може мати власну громадянську позицію. Кожен християнин вправі віддати перевагу тому, кого вважає гідним стати на чолі держави.

Кожен із нас, вільно визначаючись, повинен пам’ятати, що свобода поєднується з відповідальністю. Голосуючи за того чи іншого кандидата, ми розділяємо разом з ним відповідальність за майбутнє країни. Тому перш ніж зробити свій вибір, християнину необхідно оцінити кожного з кандидатів, виходячи насамперед з інтересів нашої Церкви і нашого Народу.

Закликаємо всіх зробити свій вибір щиро помолившись. Покладаємо наше уповання на Господа, вседержительною десницею Якого утримуються всі держави і народи, їхнє минуле, теперішнє та майбутнє.

Нагадуємо вам, дорогі брати і сестри, що будь-який результат виборів, ми, як чада Церкви Христової, зобов’язані прийняти зі смиренням, пам’ятаючи слова апостола Павла: "Немає влади не від Бога; існуючі ж власті поставлені Богом” (Рим. 13: 1). Водночас право вибору — кого поставити над нами — Господь дає кожному з нас.

Покладемо ж на Бога наші надії, щоб був обраний той, хто стане гідним наступником великих київських державотворців — святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги.
 
† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви

05.02.2010 р.
Категорія: Новини | Переглядів: 960 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук