РІК СВЯТИТЕЛЯ ФАДЕЯ: - 22 Квітня 2008 - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » 2008 » Квітень » 22 » РІК СВЯТИТЕЛЯ ФАДЕЯ:
 
12:47
РІК СВЯТИТЕЛЯ ФАДЕЯ:
Свято віри в Самоволі

Невеличке затишне село оповите древніми лісами з милозвучною назвою Самоволя. Розташоване на межі Волинської і Львівської областей і є своєрідним форпостом Православної віри.

Здавна Божого храму в селі не було та віра в Бога споконвіків жила у серцях людей і наші діди-прадіди долали довгий шлях через ліс до церкви в сусіднє село Грушів. Багато років випробовував нас Господь. Скільки щирих молитов проказали ці спраглі серця наших односельців, яких живила свята віра і велика надія на те, що прийде час коли і в Самоволі буде Божий храм. Хоча б маленький, але тут, у рідному селі. І Господь вислухав ці молитви, пославши Божу благодать на наше село.

Ось, уже 14 років, як у Самоволі є своя церква, побудована парафіянами на честь великомученика Димитрія Солунського. Щонеділі і щосвята йдуть сюди парафіяни, щоб звернутися у молитвах до Бога.

Життя церкви цікаве і насичене. Парафіяни разом з настоятелем протоієреєм Іваном Івасечком, намагаються кожне церковне свято перетворити в світле торжество віри православної. А нещодавно Бог нагородив нас особливим торжеством, на яке окрім своїх парафіян зібралося багато людей з навколишніх сіл. Хресним ходом прихожани на чолі з отцем Іоаном зустріли великі святині нашого краю, ковчег з часткою мощей священомученика Фадея (Успенського) і ікону священомученика Анатолія Ковельського, які доставив нам благочинний Іваничівського р-ну, протоієрей Анатолій Сидько. Найменші прихожани – діти, встелили дорогу до храму ніжними весняними квіточками. Після чого була звершена Божественна Літургія.

Ще одну приємну звістку подарував нам священик села Стенятин, Львівської єпархії, отець Ярослав Лотиш, який нещодавно побував на Святій землі і тепер поділився своїми незабутніми враженнями з прихожанами нашої церкви. Цікаву і захоплюючу розповідь, прикрашену великою кількістю фотокарток, повідав священик всім присутнім.

По закінченню літургії відбулося єлеєпомазання маслом, яке привіз священик з Єрусалимського храму. Люди мали змогу прикластися до святих мощей священномученика Фадея та до Хреста, освяченого на Гробі Господньому, у Святій Землі, а також до ікони священномученика Анатолія. Отець Ярослав благословив кожного іконками із Святої Землі.

Щирими і добрими, сповненими любові до людей і надії на Бога, були слова отця Анатолія, якими він закликав нас шанувати і берегти святині, даровані Богом Волинській землі. Адже священномученик Фадей свого часу був Володимир-Волинським єпископом. Усі бажаючі мали змогу придбати іконки святих та книжечки про їхнє нелегке життя.

Настоятель храму о.Іоанн сердечно подякував парафіянам і священикам за спільну молитву і духовну радість у нашому селі Самоволя. Нехай милостивий Господь дозволить нам і надалі переживати таке духовне піднесення, тому що подібні урочистості є великим Божим благословенням у нашому житті.

Людмила Косик






Переглядів: 1480 | Додав: admin | Теги: Новини | Рейтинг: 0.0/0
Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук