Архів новин - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » Архів новин
Великопісне послання
Преосвященнішого НИКОДИМА,
єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
пастирям та пастві Володимир-Волинської єпархії
Української Православної Церкви


Дорогі отці, брати і сестри!

Сьогодні, з першим подихом весни, прийшла до нас і весна духовна, адже нині всі ми, милістю Господньою, вступаємо в Святу Чотиридесятницю – час покаяння, оновлення, час духовного розквіту та примирення з Богом.

2 березня розпочинається Великий піст – один з чотирьох багатоденних постів, установлених Православною Церквою. Цей час іменується також Святою Чотиридесятницею, адже триватиме він протягом 40 днів. У ці дні, ми разом з усієї Церквою звершимо духовне паломництво до витоків нашої віри. Перед взором кожного, хто відвідуватиме храм, пройде вся священна історія. Богослужіння Великого посту нагадає нам гріхопадіння прародителів, повчання старозавітних мудреців, очікування пророків, падіння немічних та подвиги праведних. Свята Чотиридесятниця, як мудрий педагог, підведе нас до величної й зворушливої Пасхи Хреста – Страсної седмиці. Ми почуємо останні настанови нашого Вчителя і Господа, разом з апостолами станемо учасниками Тайної Вечері, через Гефсиманію, Преторію і Ліфостротон п ... Читати далі >>>





 
Возлюблені у Господі
брати й сестри!

Ми входимо у дні Великого посту зі словами піснеспіву "Покаяния отверзи ми двери, Жизнодавче", покаянними словами Великого канону преподобного Андрія Критського: "Помилуй мя, Боже, помилуй мя", і постовою молитвою преподобного Єфрема Сиріна: “Господи і Владико життя мого... даруй мені бачити мої гріхи й не осуджувати брата мого”.

Піст — це двері покаяння. Двері, які ведуть нас до Страсної седмиці і Світлого Христового Воскресіння. Піст — це сорокаденний перехід від рабства пристрастям і гріху до служіння Богу і ближньому. Піст — це період, коли ми, обмежуючи себе в їжі тілесній, починаємо відчувати голод духовний. Це час, коли висохлий ґрунт нашої душі зрошує Божественна благодать, і серце починає відчувати, а розум осягати слова Святого Письма про те, що “не хлібом єдиним ... Читати далі >>>


У четверг 5 лютого відбулася чергова нарада благочинних Володимир-Волинської єпархії. Головною темою зібрання став Помісний собор Руської Православної Церкви. Преосвященний єпископ Никодим звітував про участь делегації Володимир-Волинської єпархії у Соборі. Усі присутні висловили задоволення та піднесли подяку Богу за обрання Святішого Патріарха Кирила.

Також на нараді було розглянуто низку поточних питань єпархіального життя. Зокрема отці-благочинні на чолі з правлячим архієреєм висловили стурбованість розповсюдженням серед християн єпархії псевдоправославної та відверто антицерковної літератури та відеопродукції. Такі книги як «Ноевые дни», різна монархічна та есхатологічна література, що носить відверто сектантський характер, проповідує російський шовінізм та закликає до розколу Церкви, а також відео-диски з різноманітними «видіннями» та «одкровеннями» психічно неврівноважених осіб усе це, видане без жодного благословення подається як православна література. Особливо прикро, що багато подібної продукції розповсюджується у споконвічній твердині Православ’я – Почаївській Лаврі. На зібранні було вирішено проводити роз’яснення серед віруючих про неправославність та згубність подібної літератури.

Таємним голосуванням на Помісному Соборі Руської Православної Церкви було обрано шістнадцятого Патріарха Московського і усієї Русі, ним став митрополит Смоленський і Калінінградський Кирил.



У роботі Помісного Собору РПЦ беруть участь делегати від Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви.











Традиційно в різдвяні дні Волинь відвідує Предстоятель Церкви Блаженніший митрополит Володимир. Його Блаженство відвідав Зимненський ставропігійний монастир та Володимир-Волинський кафедральний собор.

Особливою, непересічною подією стали для братії на прихожан монастиря відвідини Предстоятелем Церкви Низкиницького чоловічого монастиря.

11 січня братія на чолі з намісником архімандритом Вікентієм зустрічали високого гостя у святих воротах монастиря. «Колись Ваш святий попередник святитель Петро Могила освячував наріжний камінь цього храму, – сказав намісник вітаючи Первосвятителя, – нині ми вітаємо Вас у цій обителі, присвяченій Пресвятій Богородиці, щоб прийняти Ваше Первосвятительське благословення. Молимо і просимо у Богонемовляти-Христа здоров’я, сили та довголіття для Вас, наш владико і отче!» На згадку про обитель монахи подарували Предстоятелю ікону Пресвятої Богородиці, вишитий рушник та букет білих троянд.

Блаженніший Владика у супроводі архієпископа Павла, єпископів Никодима та Олександра увійшов в Успенський собор монастиря, де звершив різдвяний молебень. Під час богослужіння Блаженніший Митрополит возвів у сан протодиякона прес-секретаря єпархії диякона Віктора Мартиненка.

Предстоятель Церкви привітав братію та прихожан обителі з різдвяними святами та обдарував кожного іконкою та шоколадкою.


Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук