Новини - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » Новини

Христос Рождається!

Дорогі отці, брати і сестри!

 
Засяяв нам великий і святий день Різдва Христового і особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. "У цей день великого торжества Віфлеєм стає подібним до неба, замість яскравих зірок сповнений Ангелів, що співають славу, і замість видимого сонця – безмежне і невимірне Сонце Правди” (Св. Григорій Чудотворець, епископ Неокесарійський).
Ми прославляємо одну з найвеличніших подій в історії людства щирим і сповненим радості привітанням: „Христос рождається – славимо Його!”. Нарождення Іісуса Христа Св. Іоан Златоустий називає митрополією всіх свят.
«Благоволінням Бога й Отця Єдинородний Син і Слово Боже й Бог, Сущий у лоні Отця, Єдиносущий Отцеві й Святому Духу, предвічний і безпочатковий» сходить до нас, Своїх рабів, «і Бог цей звершений, постає людина досконала, й відбувається із усього нового саме нове, єдино нове під сонцем». (преп. Іоан Дамаскін)
Протягом багатьох століть Бог приготовляв людей до прийняття Бога Слова. Коли ж прийшла повнота часів, Єдинородний Син Божий, втілившись від Святого Духа і Діви Марії, сприйняв у єдинство Своєї Іпостасі людське є ... Читати далі >>>


У цей день всі православні християни вшановують ангелів Божих, та найголовнішого серед них - Архистратига Божого Михаїла. Саме він очолов ангелів після падіння Денниці, перед цим скинувши злих демонів (ангелів, що зрадили Господа) з Неба. У кожного християнина є ангел-охоронець, до якого ми завжди повинні молитися і просити духовного й тілесного захисту і молитов перед Престолом Господнім, а особливо у цей день. Саме для молитви віруючі збираються цього дня у святих храмах.

У Іваничівському благочинні цього дня престольне свято відзначає парафія с. Топилище .Святкове богослужіння очолив благочинний Іваничівської округи протоієрей Анатолій Сидько. Після Божественної Літургії було звершено хресний хід навколо храму і відслужено молебень. На завершення отець благочинний виголосив проповідь та слова вітання присутнім.Настоятель храму ієрей Віталій Цумик подякував духовенству,гостям та парфіянам за спільну молитву





8 листопада жителі с.Самоволя відзначили своє престольне свято. В цьому році святкування співпало ще з однією датою – 15 років минуло з того часу, коли було відкрито і освячено місцевий храм.

 Коли настала певна «відлига» у відносинах держави і Церкви, почали відкриватись і будуватись храми, жителі Самоволі сповнились бажання мати і у своєму селі церкву.
Хоч село це не велике та великим було бажання. Здійснити цю мрію жителям допомогло керівництво Іваничівської селянської спілки. Його голова, Степан Карпович Шевчук (нині покійний), особисто приймав активну участь у цьому будівництві. За три роки (1991-94) на околиці села повстав величний храм. Безмежною була радість вірян від усвідомлення того, що й вони тепер мають свою святиню.
І ось уже 15 років стоїть на межі областей, як форпост Православ’я, самовільська церква нагадуючи всім про одвічні Божі істини.
Прот. Анатолій Сидько



4 листопада, коли вшановується ікона Божої Матері «Казанська», жителі селища Іваничі відзначили своє престольне свято.
Ось уже шістнадцять років поспіль приймає вірних УПЦ невеличкий храм, що знаходиться у центрі цього прибузького містечка. Вірніше,тепер його можна назвати храмом. А колись це був списаний клуб, котрий віддали громаді канонічної Церкви після захоплення розкольниками її храму. Власне це приміщення облаштували віряни для звершення богослужінь. Роками випробовувань стали для православних іваничівців ті часи. Нерідко можна було їм почути насміхання, що вони «йдуть до клубу на танці». Варто зазначити, що у 30-ті роки на цьому місці було кладовище і стояла каплиця.
Незважаючи на всі перешкоди громада зростала, а разом з нею зростали стіни нового Пантелеймонівського храму, камінь в основу якого було закладено восени 1995 року.
Тепер це цілий храмовий комплекс. Казанська церква є теплою, а нова –літньою. Цього року, не дивлячись на холод і ажіотаж навколо епідемії грипу, на святковому богослужінні була присутня велика кількість парафіян. Прибули також священики благочиння та гості. Злагоджено та урочисто звуча ... Читати далі >>>

У зв’язку з небезпечною епідемією, що охопила Україну, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир благословив у всіх храмах Української Православної Церкви спеціальну молитву проти розповсюдження небезпечної хвороби (грипу A H1N1).

Вже цієї неділі в усіх православних храмах України буде звершуватися спеціальна молитва – «Молебное пение во время губительного поветрия и смертоносныя заразы», яке традиційно відправляється в Православній Церкві під час розповсюдження небезпечних хвороб.

Духовенство та вірні Волині щиро моляться, аби Господь відвернув Свій праведний гнів і помилував Україну. Крім цього, згідно древньої традиції, з благословення керуючих Луцькою та Володимир-Волинською єпархіями з неділі, протягом тижня з дзвіниць усіх храмах Волині з 13.00 по 14.00 лунатиме церковний дзвін.

Протодиякон Віктор Мартиненко
Джерело: oфіційний сайт Володимир-Волинська єпархія
... Читати далі >>>

З 22 по 24 жовтня частка мощей святителя Спиридона Триміфунтського перебувала у храмах Іваничівського благочиння. В кожній церкві велика святиня була зустрінута вірними з почуттям радості і благоговіння.
В суботу 24 жовтня ковчег з часткою мощей зустрічали жителі районного центру Іваничі.
З самого ранку до храму почали стікатись парафіяни. Священний трепет обіймав кожного від усвідомлення того, яка святиня перебуває зараз у храмі. Кожен спішив до угодника Божого зі своїми проханнями і надією на його допомогу.
Благочинний Іваничівської округи протоієрей Анатолій Сидько в цей день відслужив літургію. По закінченні він розповів про життя і чудеса святителя Спиридона. Після повчання було відслужено молебень з акафістом святителю Божому.
Але як не хотілося б, щоб святиня перебувала у храмі якомога довше, прийшов час її передавати у храми Ковельського благочиння. Як самого дорогого гостя проводжали віруючі ковчег з мощами угодника Божого. Священна реліквія покинула Іваничівське благочиння, та залишила у серцях православних віру і надію на благодатну допомогу святителя Спиридона.

... Читати далі >>>

23(10 жовтня) Православна Церква прославляє всіх святих землі Волинської. В цей день духовенство, парафіяни та гості зібрались у храмі с.Луковичі, щоб молитовно вшанувати угодників Божих, імена яких золотими літерами вписані в історію Церкви та Волині. Ця дата не є випадковою для села. Адже 5 років тому тут було освячено храм на честь Волинських святих і цей день став для парафії престольним празником.
Свято було прикрашене реліквією що прибула до храму – часткою мощей святителя Спиридона Триміфунтського. Після закінчення літургії було звершено хресний хід, під час якого мощі було обнесено навколо храму. Після чого було відслужено молебень з акафістом святителю.
По закінченні до присутніх звернувся благочинний Іваничівської округи протоієрей Анатолій Сидько, котрий в цей день і очолив богослужіння. Він розказав про життя та подвиг угодника Божого, котрий і тепер являє світові приклад християнського благочестя та чистоти. Закінчилось торжество святковим вітанням учнів недільної школи.
... Читати далі >>>

Свято Покрови-одне з найбільш шанованих свят на Україні.Мабуть немає такого регіону,де не збудовано хоча б одного храму на честь цього свята.
В цей день три парафії Іваничівського благочиння відзначали своє престольне свято.Серед них парафія с.Риковичі.Чисельні гості,священники,не дивлячись на негоду.прибули до місцевого храму,щоб прославити Бога і Його Пречисту Матір.Святкове богослужіння очолив благочинний Іваничівської округи протоієрей Анатолій Сидько.

Після закінчення служби о.Анатолій звернувя до присутніх з вітальним словом.Ще одну почесну місію виконав отець  благочинний.По благословенню Преосвященнішого єпископа Никодима ,на увагу до заслуг, настоятелю храма протоієрею Василію Саноцькому було вручено  ювілейний орден «450-річчя принесення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері».У свою чергу о.Василь подякував владиці за нагороду та парафіянам за підтримку і розуміння.
... Читати далі >>>

  З благословення  Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира на свято  Покрови Пресвятої Богородиці (14 жовтня) в нашу єпархію прибуває велика святиня – ікона з часткою  святих мощей святителя Спиридона  Триміфунтського чудотворця.

Святиня відвідає всі благочиння, де вірні матимуть змогу молитовно вшанувати великого святого Вселенської Церкви.

У храмах Івничівського  благочиння святиня перебуватиме з 22 по 24 жовтня.


27 вересня Церква Христова відзначає одне з двунадесятих свят – Воздвиження Животворящого Хреста Господнього. Свято встановлене на згадку про Віднайдення і Воздвиження Хреста Христова. Ця знаменна подія відбулася за імператора Костянтина Великого, який першим з римських імператорів припинив гоніння на християн.

По особливому походять торжества у храмах, що присвячені цьому святу. Не виключенням є і Хрестовоздвиженська церква, що у селі Заболотці Іваничівського благочиння. Варте уваги те, що вищезгаданий храм є найбільшою дерев’яною церковною спорудою на Волині.
В цей день святкове богослужіння звершували благочинний Іваничівської округи протоієрей Анатолій Сидько, настоятель місцевого храму та священики-гості. Щиросердечно звучали святкові піснеспіви та молитви. В повчанні протоієрей Павло Мельник нагадав історію свята. Торжества закінчились хресною ходою та молебном. На завершення благочинний ще раз привітав присутніх з престольним святом та закликав з вірою та надією кожному нести свій життєви ... Читати далі >>>


19 вересня Преосвященний єпископ Никодим від імені Предстоятеля Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира відзначив кліриків, які потрудилися під час підготовки візиту на Волинь Святішого Патріарха Кирила. Подякувавши за труди на благо Церкви владика вручив нагородженим грамоти Священного Синоду та ювілейні ордена «450 років принесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері». Серед нагороджених благочинний Іваничівської округи митрофорний протоієрей Анатолій Сидько.Духовенство та парафіяни вітають о.Анатолія і бажають надалі успіхів у пастирському служінні.
 

Багата християнськими святинями Волинська земля: чудотворні ікони Богородиці і святих угодників, древні реліквії. І особливе місце серед них займає образ, що дійшов до нас крізь віки, з яким тісно пов’язана наша історія – ікона Божої Матері «Зимненська». За переданням нею благословив Царгородський Патріарх князя Володимира на шлюб з царівною Анною.

24 вересня, у день коли Церквою вшановується цей чудотворний образ, у древню Зимненську обитель, де він і зберігається, вирушила паломницька група з смт.Іваничі. Неодноразово жителі селища прибували сюди, щоб отримати благословення та зцілення від недугів душевних і тілесних.
Богослужіння в цей день очолював Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Володимир. Його щирі молитви та мудре повчання ще більше посилювали святковий настрій.
Коли хресний хід з древньою святинею обходив навколо Успенського храму монастиря, з неба почав падати легенький дощ, будучи знаком того, що саме небо благословляє усіх богомольців. Щойно хресна хода скінчилась припинився і дощик.
Сповнені духовної радості повертались іваничівці додому з надією, що молитвами Богородиці наступний рік буде щасливим і Богом благословенний.

... Читати далі >>>

Приємним подарунком до початку нового навчального року стало для школярів с. Грибовиця Іваничівського району відкриття нового комп’ютерного класу. На заході були присутні учні школи, батьки та гості. Слова привітання лунали від представників влади району,області та села. Зі щирим словом до присутніх звернувся настоятель місцевого Покровського храму священик Ігор Маргіта. Він, зокрема, зазначив, що знання комп’ютера та вміння працювати в мережі Інтернет є нині невід’ємною частиною освіти. Священик звершив чин освячення класу та закликав благословення Боже на початок доброї справи.

Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук