Архів новин - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » Архів новин
«Народ що не пам’ятає минулого, не буде мати і майбутнього» – так вчить нас народна мудрість. А це значить, що ми повинні знати свою історію, своїх героїв і свої святині. В останній день минулого 2007 року Православна Церква молитовно відзначила 70-ту річницю мученицької кончини святителя Фадея (Успенського) архієпископа Тверського, єпископа Володимир-Волинського. Для молитовного спогаду цих подій керючий Володимир-Волинською єпархією Преосвященніший єпископ Никодим оголосив 2008 рік роком святителя Фадея.

Протягом усього року у єпархії відбуватимуться заходи, присвячені пам’яті священномученика. Ковчег з часткою мощей Святителя, що зберігається у Володимир-Волинському кафедральному соборі побуває у храмах всіх дванадцяти благочинь.

21 березня 2008 року, напередодні дня пам’яті сорока мучеників Севастійських, ковчег з частиною святих мощей прибув до Казанського храму у селищі Іваничі. Зі щирою молитвою, з сердечним трепетом зустрічали духовенство Іваничівського благочиння та вірні велику святиню. Під час вечірнього богослужіння парафіяни мали можливість приложитись до мощей Священномученика.

Наступного дня сотні людей радо зустрічали і вітали у храмі свого архіпастиря, владику Никодима, котрий очолює тепер Володимир-Волинську кафедру яку у свій час очолював святитель Фадей. Дійсно у цей день з’єднались у молитві Церква земна і небе ... Читати далі >>>

У день пам'яті св. сорока великомучеників Севастійських Преосвященніший єпископ Никодим відвідав смт. Іваничі. Владика очолив Божественну Літургію в Казанському храмі районного центру.

День пам’яті великомучеників Севастійських традиційно шанується православними іваничівцями, адже це престольне свято древнього храму, що розташований на околиці селища. У часи войовничого атеїзму церква була єдиним осередком духовного життя не тільки Іванич, але й прилеглих сіл.

У 1992 році храм було захоплено прихильниками філаретівського розколу, а православним віддали аварійне приміщення старого клубу. Від наруги вдалося врятувати лише Святий антимінс церкви Сорока святих.

Парафіяни пройшли нелегкий шлях поневірянь і страждання за віру. І тепер це досить неординарна парафія – храмовий комплекс складається з двох церков, у яких зберігаються святині – частка мощей св. вмч. Пантелеймона та шанована ікона Благовіщення Пресвятої Богородиці.












У день пам'яті св. Сорока мучеників Севастійських архієпископ Симеон відвідав смт. Іваничі. Владика очолив Божественну Літургію в Казанському храмі районного центру. Парафіяни цього храму пройшли нелегкий шлях поневірянь і страждання за віру. І тепер це досить неординарна парафія – храмовий комплекс складається з двох церков, у яких зберігаються святині – частка мощей св. вмч. Пантелеймона та шанована ікона Благовіщення. Про храм, його свята та святині розповідає настоятель, благочинний Іваничівської округи прот. Анатолій Сидько:



– Отче Анатоліє, чому свято сорока мучеників Севастійських завжди відмічається у вашій церкві. Адже вона присвячена Казанській іконі Божої Матері?

– Дійсно на перший погляд традиція не зрозуміла, але вона має п’ятнадцятирічну історію. Все почалося з того, як у 1992 році прихильники "Київського патріархату" насильницьки захопили церкву Сорока мучеників Севастійських, що знаходиться на місцевому кладовищі. Серед священних предметів, що вдалося врятувати був і антимінс. На цьому антимінсі, тодішній настоятель о. Зіновій, звершував Літургію. Спочатку це було у Казанському храмі (тепер Покровському – розкольники перейменували його), що на той час почав будуватись нашою громадою, а згодом відібрали і цей храм. Богослужіння звершували у п ... Читати далі >>>

http://www.vv-orthodox.org/index1/index176/DSCF7815.JPG20 вересня в Іваничівській районній лікарні відбулася непересічна подія – освячення лікарняного храму-каплиці на честь святителя Луки (Войно-Ясенецького).

Неоднаразово до нас зверталися пацієнти, – розповіла головний лікар Івааничівської районної лікарні Лідія Томашевська, просили, аби у нас було місце де можна було б помолитися і відправити богослужіння, як це і є нині в багатьох лікарнях.

   Люди під час хвороби мають особливу потребу в молитві. Лікарі теж віруючі люди і перед відповідальними операціями моляться і просять у Бога благословення. Ми раді, що віднині маємо свою каплицю, у якій регулярно відправлятимуться богослужіння».

З благословення Преосвященнішого Никодима, єпископа Володимир-Волинського і Ковельського, чин освячення звершив благочинний Іваничівської округи прот. Анатолій Сидько. Саме його стараннями і постала ця святиня, а благодійником став заступник голови обласної ради, кандидат у народні депутати Борис Загрева. Він надав кошти для придбання ікон і церковного начиння.

Отець благочинний розповів присутнім про життєвий шлях святителя Луки, на честь якого освячено каплицю, та оголосив, що богослужіння у ній відправлятимуться щотижня.


Назад 1 2 ... 14 15 16
Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук