Архів новин - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » Архів новин
27 вересня Церква Христова відзначає одне з двунадесятих свят – Воздвиження Животворящого Хреста Господнього. Свято встановлене на згадку про Віднайдення і Воздвиження Хреста Христова. Ця знаменна подія відбулася за імператора Костянтина Великого, який першим з римських імператорів припинив гоніння на християн.

По особливому походять торжества у храмах, що присвячені цьому святу. Не виключенням є і Хрестовоздвиженська церква, що у селі Заболотці Іваничівського благочиння. Варте уваги те, що вищезгаданий храм є найбільшою дерев’яною церковною спорудою на Волині.
В цей день святкове богослужіння звершували благочинний Іваничівської округи протоієрей Анатолій Сидько, настоятель місцевого храму та священики-гості. Щиросердечно звучали святкові піснеспіви та молитви. В повчанні протоієрей Павло Мельник нагадав історію свята. Торжества закінчились хресною ходою та молебном. На завершення благочинний ще раз привітав присутніх з престольним святом та закликав з вірою та надією кожному нести свій життєви ... Читати далі >>>


19 вересня Преосвященний єпископ Никодим від імені Предстоятеля Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира відзначив кліриків, які потрудилися під час підготовки візиту на Волинь Святішого Патріарха Кирила. Подякувавши за труди на благо Церкви владика вручив нагородженим грамоти Священного Синоду та ювілейні ордена «450 років принесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері». Серед нагороджених благочинний Іваничівської округи митрофорний протоієрей Анатолій Сидько.Духовенство та парафіяни вітають о.Анатолія і бажають надалі успіхів у пастирському служінні.
 

Багата християнськими святинями Волинська земля: чудотворні ікони Богородиці і святих угодників, древні реліквії. І особливе місце серед них займає образ, що дійшов до нас крізь віки, з яким тісно пов’язана наша історія – ікона Божої Матері «Зимненська». За переданням нею благословив Царгородський Патріарх князя Володимира на шлюб з царівною Анною.

24 вересня, у день коли Церквою вшановується цей чудотворний образ, у древню Зимненську обитель, де він і зберігається, вирушила паломницька група з смт.Іваничі. Неодноразово жителі селища прибували сюди, щоб отримати благословення та зцілення від недугів душевних і тілесних.
Богослужіння в цей день очолював Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Володимир. Його щирі молитви та мудре повчання ще більше посилювали святковий настрій.
Коли хресний хід з древньою святинею обходив навколо Успенського храму монастиря, з неба почав падати легенький дощ, будучи знаком того, що саме небо благословляє усіх богомольців. Щойно хресна хода скінчилась припинився і дощик.
Сповнені духовної радості повертались іваничівці додому з надією, що молитвами Богородиці наступний рік буде щасливим і Богом благословенний.

... Читати далі >>>

Приємним подарунком до початку нового навчального року стало для школярів с. Грибовиця Іваничівського району відкриття нового комп’ютерного класу. На заході були присутні учні школи, батьки та гості. Слова привітання лунали від представників влади району,області та села. Зі щирим словом до присутніх звернувся настоятель місцевого Покровського храму священик Ігор Маргіта. Він, зокрема, зазначив, що знання комп’ютера та вміння працювати в мережі Інтернет є нині невід’ємною частиною освіти. Священик звершив чин освячення класу та закликав благословення Боже на початок доброї справи.

Христе Боже, Ти преобразився на горі, і учні Твої бачили, наскільки їм дозволяли  людські сили, славу Твою, щоб вони зрозуміли, що Ти страждаєш добровільно, коли побачать Тебе таким, що розпинається, а всьому б світу проповідували, що Ти воістину є сяйво Твого Батька Небесного

кондак свята Преображення Господнього

Такими поетичними, сповненими радості та піднесення, словами оспівує в сьогоднішній день Православна Церква свято Преображення Господнього. Історія цього свята базується на події, описаній у Святому Євангелії.
Незадовго до Своїх страждань, Іісус Христос узяв трьох своїх учнів Петра, Іакова і Іоанна, і з ними зійшов на високу гору помолитися. (Згідно древнього церковного переказу це була прекрасна гора Фавор, покрита багатою рослинністю з підніжжя до вершини).

Поки Спаситель молився, учні через втому заснули. Коли ж прокинулися, то побачили, що Іісус Христос преобразився: обличчя Його просяяло, як сонце, а одяг Його став білим, як сніг, і блискучими, як світло. В цей час з'явилися до Нього, в славі небесній, два пророки - Мойсей і Ілля і розмовляли з Ним про страждання і смерть, які Йому належа ... Читати далі >>>



Свято Винесення чесних древ Животворящого Хреста Господнього було встановлене у Константинополі Патріархом Лукою Хрисовергом на знак подяки Господові та Його Пречистій Матері за перемогу грецького імператора Мануїла та руського князя Андрія Боголюбського в битвах з ворогами.

В Руській Православній Церкві це свято поєдналося зі спогадом про хрещення Русі 1 серпня (за новим стилем - 14 серпня) 988 року. За церковним переданням, саме цього дня князь Володимир хрестив русичів у річці Почайні. 

14 серпня в усіх храмах Української Православної Церкви правиться святкова Божественна літургія, під час якої священнослужителі з вівтаря виносять Хрест, щоб віруючі могли йому вклонитися. До або після Літургії звершується мале освячення води, а також меду нового врожаю.

Цей день також називають «Маковієм», і наші сучасники сьогодні не замислюються про те, до чого тут мак. Але ж назву святу дали не червоні квітка, а сім мучеників - брати Маккавеї.

Єврейське прізвище Маккавей перекладається як «молот» і жодного відношення до маку не має. У житіях святих ідеться про сім святих мучеників Маккавеїв: Авима, Антоніна, Гурія, Єлеазара, Євсевона, Адима й Маркелла, а також матір їхню Соломонію ... Читати далі >>>


Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук