Архів новин - Офіційний сайт Іваничівського благочиння
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наші партнери
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Locations of visitors to this page

Головна » Архів новин

Православна людина прагне до споглядання і реального відчуття символів своєї віри у Христа. Одним з таких символів, що міцно закріпився за християнами, став Хрест. Віруючі осіняють себе хресним знамення, носять натільні хрестики, встановлюють образ хреста в пам’ятних місцях, в честь важливих подій та в місцях християнських поховань. І завжди це – символ перемоги життя над смертю, Христа Спасителя над гріхом і прокляттям. Знаряддя ганебної смерті, після розп’яття втіленого Бога стало животворящим. І християни ХХІ століття входять у майбутнє з образом Хреста Христового. Подібно до наших предків, ми знову встановлюємо у наших містах і селах символ нашого спасіння, тим самим підтверджуючи, що жевріє в нас вогник віри в Христа не тільки Розп’ятого, але й Воскреслого.

У травні 2003 року парафіянами с Волиця було встановлено, а благочинним Іваничівської округи прот. Анатолієм Сидьком та місцевим священиком прот. Василієм Саноцьким було освячено на околиці села гранітний хрест. За минулі роки місце навколо хреста огородили та прикрасили, встановили сім світильників, як символ семи Таїнств. А сім’я Афанасія Стуги пожертвувала сюди образ Володимирської Божої Матері. І ось уже 6-й рік поспіль,на Світлій Сідмиці, настоятель разом з парафіянами звершують молебень перед образом Хреста, возносячи молитву подяки і ... Читати далі >>>

В день пам яті вмч.Георгія,рівно двадцять років тому,після довгих років забуття,було заново відкрито і освячено Св.Миколаївську церкву

с.Мишів.Парафіяни зібрались на літургію ,щоб вознести Богу молитву подяки в надії,що богослужіння у храмі вже ніколи не припиняться.





ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви

Архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам
Української Православної Церкви
 
Христос, воскреснувши з мертвих, вже не вмирає:
смерть уже над Ним не має влади.
Рим. 6: 9
 
Христос Воскрес!

Возлюблені у Господі архіпастирі, високоповажні пастирі, чесне у Христі чернецтво, боголюбні миряни — братія і сестри!

У день Світлого Воскресіння Господа нашого Іісуса Христа ми сердечно вітаємо кожну б ... Читати далі >>>

Пасхальне послання
єпископа Володимир-Волинського і Ковельського НИКОДИМА
всечесним пастирям, преподобному чернецтву і боголюбивій пастві Володимир-Волинської єпархії
Української Православної Церкви


«Ми перейшли зі смерті в життя»
(1Ін. 3,14)


Христос Воскрес!
Дорогі отці, брати і сестри!

У цей радісний і світлозарний день пасхальним цілунком вітаю кожного з вас із найвеличнішим і найбільшим святом Воскресіння нашого Господа і Спасителя Іісуса Христа!

«Воскрес Христос – і попадали демони, – чуємо ми у пасхальну ніч слова Златоустого Учителя, – Воскрес Христос – і радіють ангели, Воскрес Христос – і життя жительствує!». Той, Хто будучи Життям, зазнав смерті за нас із вами, зруйнував її силою Свого Божества і дарував нам життя – справжнє і істинне. «Я прийшов, – говорить Христос, – для того, щоб мали життя, і з лишком мали» (Ін.10,10). Це життя не у потойбічному світі чи загробній дійсності, – воно дароване всім уже тут. Члени Церкви залучаються до нього у Божественній Євхаристії. Завдаток цього життя дається віруючим у пасхальній радості, а у всій повноті воно відкриється у невечірній день Царства Христового.

Воскресіння Христове було перемогою не лише над Його власною смертю, але і над смертю взагалі. «Смерти ... Читати далі >>>


У день пам'яті св. сорока великомучеників Севастійських Преосвященніший єпископ Никодим відвідав смт. Іваничі. Владика очолив Божественну Літургію в Пентелеймонівському храмі районного центру.

День пам’яті великомучеників Севастійських традиційно шанується православними іваничівцями, адже це престольне свято древнього храму, що розташований на околиці селища. У часи войовничого атеїзму церква була єдиним осередком духовного життя не тільки Іванич, але й прилеглих сіл.

У 1992 році храм було захоплено прихильниками філаретівського розколу, від наруги вдалося врятувати лише Святий антимінс церкви Сорока святих, який нині зберігається в Пантелеймонівському храмі.

Владика привітав парафіян зі святом та виголосив пастирське повчання.












Великий Піст – період посиленої молитви та духовного оновлення. Кожен православний християнин у цей час задумується над своїм життям, прагне духовно довершитися. Це довершення не можливе без очищення, а очищення ми отримуємо у Таїнстві Сповіді, де перед Богом відкриваємо самі потаємні куточки своєї душі.

18 березня у Казанському храмі духовенством Іваничівського благочиння, на чолі з благочинним протоієреєм Анатолієм Сидьком, була відслужена літургія Предосвячених Дарів. Перед богослужінням священики та парафіяни прийняли Таїнство Сповіді. Після літургії отець Анатолій привітав отців та парафіян з духовним очищенням та прийняттям Святих Христових Тайн і побажав, з Божою допомогою, достойно завершити подвиг Великого Посту та в доброму здоров'ї, радості зустріти і прославити Воскресіння Христове.








Церковний календар
Випадковий малюнок
Пошук
Наш баннер



Код баннера:
Сайт створено з благословення Преосвященнішого Никодима Єпископа Володимир-Волинського і Ковельського
Офіційний сайт Іваничівського благочиння Володимир-Волинської єпархії.
Всі права захищені ©2008-2024 http://iv-orthodox.pp.ua Передрук інформації можливий тільки при наявності активного посилання на джерело!
Редактор сайту - прот.Анатолій Сидько
Технічна підтримка - Андрій Літвінчук